DanskDeutschEnglish

Søndervig Sandskulpturfestival
forvandler sand til vand

Årets tema: "Livet under havoverfladen"

For 15. år i træk kan Søndervig Sandskulpturfestival byde gæster velkommen til en imponerende udstilling indenfor sandkunstens verden. Med afsæt i temaet ”Livet under havoverfladen” vil 12.000 tons vestjysk sand blive forvandlet og formet til et mylder af havliv. Når festivalpladsen officielt åbner for publikum 27. maj 2017 bliver folk således mødt af det rene van(d)vid fra de syv verdenshave, hvor kæmpemæssige blåhvaler fra Nordatlanten boltrer sig nær smukke og fantasifulde koralrev fra Stillehavet. Men træd vande varsomt! For i dybet lurer piratfiskene på at angribe, når de legesyge delfiner har fanget din opmærksomhed.

Årets tema giver indblik i havdyrenes glubske og imponerende verden, hvor både børn og voksne vil blive suget ind i en forestilling fuld af liv og eventyr.

148.200 gæster satte besøgsrekord i 2016
I 2016 besøgte et rekordstort publikum festivalpladsen i Søndervig, hvor temaet ”Afrikas vilde dyr” tiltrak hele 148.200 gæster fra ind- og udland. Dette års tema bygger videre på samme opskrift ved at invitere 40 danske og internationale sandskulptører fra øverste hylde. Og de har på forhånd varslet overraskelser og et imponerende set-up. Flere af skulptørerne er gengangere fra Søndervigs første sandskulpturfestival i 2003 – de ved hvad der skal til for at forkæle et forventningsfuldt publikum.

Specielt den 200 m lange og 7 m høje skulpturvæg er en publikumsfavorit, som år efter år fremhæves som festivalens helt store trækplaster. Der er åbent for publikum i forbindelse med opbygningen af de forskellige hav- og dyreskulpturer, som påbegyndes 10 dage før den officielle åbning. Her kan man for alvor få indsigt i den kreative proces og opleve hvordan internationale topkunstnere skaber liv i deres håndværk.

Årets tema præsenteres i samarbejde med WWF Danmark 
Søndervig Sandskulpturfestival har igen valgt at arbejde tæt sammen med WWF Verdensnaturfonden som i år sætter fokus på de truede dyrearter i havet rundt om i hele verden. Ved at støtte Verdensnaturfondes gode arbejde sætter Søndervig Sandskulpturfestival fokus på foreningens vigtige arbejde i beskyttelse af verdens fiskebestande og havnatur.

Ultimate Web