OM OS

Hvert år bygges sandskulpturerne under et unikt tema, som giver en imponerende og sammenhængende oplevelse for besøgende. De flotte sandskulpturer fortæller en fælles historie og er en utrolig kunstnerisk udtryksform. Oplev den imponerende og sammenhængende historie i form af sandskulpturer og få en uforglemmelig oplevelse.

Vi er stolte af at fejre vores 20 års jubilæum i år. Det hele startede med Karstens bedstefar, Erik Nielsen, og i dag ejer Karsten festivalen sammen med sin mor Annie. De har drevet festivalen i de sidste 9 år og har været en stor succes med over 120.000 besøgende årligt fra nær og fjern.

Hvert sommerhalvår bygger vores dygtige kunstnere sandskulpturer under et bestemt tema, der fortæller en fælles historie. Det er en unik oplevelse at se de imponerende og sammenhængende sandskulpturer tage form og tiltrække nysgerrige besøgende fra hele verden. Kom og vær med til at fejre vores 20 års jubilæum med en uforglemmelig oplevelse på Sandskulpturfestivalen i Søndervig.

Sandskulptur af bygninger, en ridder og flammer fra en drage

At lave en sandskulptur

Professionelle sandskulptører kræver en særlig type sand for at skabe deres magiske kunstværker. Sandet skal have de rette korn og det korrekte lerindhold. For at forme skulpturerne bliver sandet stampet til store blokke og bygget oven på hinanden, ligesom byggeklodser. Under processen bliver sandet overhældt med vand for at få det til at binde bedre. Sandskulptøren begynder arbejdet ved toppen af blokkene og arbejder gradvist nedad, mens de holder øje med proportionerne for at sikre en fejlfri skulptur. Ved udformningen af de store skulpturvægge i op til 7 meters højde kræves der helt specielle forhold. En 4 meter høj sandskulptur tager cirka 60 timer og kræver 25 tons sand. Hos os kan du opleve disse skrøbelige kunstværker, der er skabt af dedikerede professionelle sandskulptører med årtiers erfaring.

 

Det kræver stor ekspertise og erfaring at skabe en imponerende sandskulptur, og det er netop derfor, at Worldwide Sculpture Organisation kun samarbejder med de bedste af de bedste sandskulptører. Sammen skaber de magiske kunstværker, der formår at tage besøgerne med på en eventyrlig rejse gennem de fantastiske og unikke kreationer.

Kontakt os

Har du spørgsmål til vores sandskulpturer, åbningstider eller

ønsker forudbestilling af orientering om sandskulpturernes tilblivelse/opbygning (varighed ca. 20 min.), så kontakt os her!